Kanker genezen

27 april 2016

Ter nagedachtenis aan mijn tante Jenny, dochter van Anna Vredeling-Floor en Gerrit Floor. Zij woonde in Baarn, werkte bij een bloemist en bracht bloemen langs bij het koningshuis. Die bloemen werden gebruikt in ceremonies en als troost en relatiegeschenken meegenmen.

Voorkomen is de beste genezing.

Hier een stuk over mijn intenties, vanuit het hart. Een leidraad hierin is dat ik ook kanker help voorkomen en soms genezen. En dat mag gezegd worden. Kanker zit in mensen en komt veel voor in onze cultuur. Kanker is niet het eigendom van de reguliere geneeskunde. Het is eigendom van mensen zelf, net zoals uw vingers en uw tenen.

Mijzelf

Ben nu 43 jaar. Als ik terugkijk op mijn intentie en carriëre dan heb ik veel mensen leed willen besparen dat ook in mijn familie voorkwam. In mijn jeugd heeft mijn vader zijn oudere zus, mijn tante Jenny, verloren. Zij stierf op jonge leeftijd aan kanker. Hij maakte dit mee in de tijd van de wederopbouw na de 2e wereldoorlog, een periode waarin Nederlanders hard moesten werken. Dit was voor hem en zijn omgeving een groot verlies. Dit heeft ook op mijn leven een grote invloed. Ik had een vader die zijn best deed goed te zorgen maar er emotioneel er wat moeilijk voor mij kon zijn. Dat is zoals het is.

Kanker en andere ziektes helpen voorkomen bij anderen is een van mijn drijfveren geweest. Ook het voorkomen van armoede doordat mensen door ziekte niet kunnen werken is een drijfveer. Een andere drijfveer is mijn liefde voor natuur en natuurlijk evenwicht. Die heb ik van beide ouders gekregen. En vooral van mijn oma Floor-Vredeling, die zo vol liefde vertelde dat er vroeger zoveel mooie bloemen op en bij de akkers groeiden, en dat ze die zo miste. Daarom ben ik uiteindelijk in Wageningen biologische landbouw gaan studeren. Ik voelde aan dat biodiversiteit ook in en rond landbouwgebieden noodzakelijk is voor ecologisch evenwicht voor mens en dier.


Verder is de grote liefde van mijn eigen moeder voor voeding mijn inspiratie. En de fraaie achtertuin van mijn ouders waar ook vele planten en bloemen bloeiden. Met veel plezier heb ik uren gekeken naar de vele vogels die er genoten.

Minder tot geen gebruik van bestrijdingsmiddelen

Hoe het leven in elkaar zit is een grote inspiratiebron. Biologie is de leer van het leven. In mijn studie biologie in Wageningen heb ik mij toegespitst op gewasbescherming en ecologische of biologische landbouw. De biologische landbouw houd veel meer rekening met haar omgeving en de interactie tussen verschillende levende wezens. Het probeert meer in harmonie te zijn, zonder uitbuiting. Gewassen zijn krachtiger en worden door de rassenkeuze en teeltwijze weerbaarder tegen ziektes en onkruidgroei. Als u wilt kan ik daar meer informatie over geven, zoals een lezing.

In 1996 werkte ik bij de Nationale Milieuraad voor Natuur en Ontwikkeling (NJMO) in Utrecht. Hier zorgde ik voor het project 'jongeren gaan eko'. Albert Heijn had toen een proef lopen voor meer biologische producten in een aantal supermarkten. Dit was vooral de serie eenvoudige zuivelproducten onder de naam 'de groene koe'. Wij hadden een project waarbij we aandacht vroegen voor de invoering van biologisch in supermarkten. We hadden concreet een handtekeningen actie lopen om AH aan te sporen er ook zelf promotie voor te maken. Dat is een groot succes geworden. De AH trok daarna iemand aan om het merk 'AH biologisch' te ontwikkelen en verder in de markt te zetten. Daarna is het elk jaar gegroeid. Ik ben er trots op dat mensen nu een nog immer groeiend assortiment onbespoten levensmiddelen kan kopen.

Dus eigenlijk ben ik min of meer het meisje van Puur en Eerlijk.

Bestrijdingsmiddelen resten in ons eten horen daar niet thuis. Dat besef is bij mij heel diep. Net zoiets dat je geen plastic afval in je tuin wil hebben. Het is onnatuurlijk, het hoort daar niet. Het is niet zoals god of Allah het bedoeld heeft. Het heeft in een menselijk lichaam ook geen functie. De evolutie heeft ons niet geleerd met deze stoffen om te gaan, dus dat ik regelmatig artikelen lees dat milieuvervuilende stoffen ook in ons lichaam voor ziektes zorgen dat staat voor mij buiten kijf.

Zie dit filmpje over de aantoonbaarheid van pesticiden in ons menselijk lichaam.

Abstract denkvermogen

Dat je het niet direct op het blote oog kan zien, wil niet zeggen dat het er niet is. Het vergt alleen wat abstract denkvermogen en inleving dat je weet dat het er wel op zit of kan zitten. Zelf eet ik al vele jaren gezonde biologische voeding. Ik kan het proeven als ik iets uit de gangbare landbouw eet waar er wel nog resten op zitten.

Je kan ook proefjes doen. Zo had ik laatst frambozen van een gewone groenteboer en deze smaakten vreemd. Het duurde ook buiten de koelkast een week voordat expres door mij gekneusde frambozen begonnen te schimmelen. Er zitten dus stoffen in die schimmelvorming tegen gaan. Ik kon ze proeven. Juist nu ik zo lang bewust biologisch eet en goed ontgift ben natuurgeneeskundig, kan ik proeven welk fruit bespoten is en wat niet.

Een van de bestrijdingsmiddelen die veel in ons eten zit is glyfosaat. Dit bestrijdingsmiddel is het meest gebruikte onkruidverdelgingsmiddel. Zie hier voor een uitzending van Zembla over de gevaren hiervan. Glyfosaat wordt door de WHO ervan verdacht kankerverwekkend te zijn.

Promotie van de vrouwelijke cyclus

Vrouwen in de vruchtbare leeftijd hebben een cyclus. In deze cyclus wisselen hormonen elkaar af. We zijn als vrouwen 'bedoeld' (ontworpen) om kinderen te krijgen. Daarin verschillen we wezenlijk van mannen. De pharmacie heeft ons mogelijkheden gegeven om deze cyclus zodanig te beïnvloeden dat we onvruchtbaar worden. Dat heeft verschillende effecten op het lichaam. Waaronder een verhoogd risico op kanker.

Daarnaast bevat het milieu hormoonverstorende stoffen die ook invloed hebben op de cyclus.

Promotie van borstvoeding geven

Borstvoeding geven, en met name lang borstvoeding geven, helpt een aantal kankersoorten bij zowel moeder als kind voorkomen. Een daarvan is borstkanker. Zie onder andere dit artikel. Ik heb dit onderwerp al vaak onder de aandacht gebracht bij instanties. Mondjesmaat druppelt deze kennis nu ook door naar de samenleving. Maar de invloed van de kunstvoedingindustrie en van de pharmacie op voorlichting is nog altijd groot. Maar ik draag alle moeders, maar vooral die borstvoeding geven, een warm hart toe.

Borstkanker werd vroeger een nonnenziekte genoemd!

Borstonderzoek vrouwen

Borstkanker is naast longkanker de grootste doodsoorzaak onder vruchtbare vrouwen in Nederland. Even een humoristisch maar toch serieus filmpje over borstonderzoek bij vrouwen. Check regelmatig je borsten op onregelmatigheden. Ga bij verdenkingen op tijd naar je huisarts en vergeet ook niet bij mij af te spreken.

Natuurgeneeskunde

Gezonde voeding helpt zowel kanker voorkomen als kanker genezen. Daarnaast kent de natuurgeneeskunde vele stoffen die de groei en proliveratie van kankercellen helpen tegengaan. De rijkdom in de wereld van voedingssupplementen, voeding en kruiden is echt enorm. En ook emoties spelen een rol bij kanker. In een privé consult kan ik u daar meer over vertellen. Zie de contact pagina.
Lees dit artikel waarin wordt toegegeven dat 75% van de darmkankers gerelateerd is aan het voedingspatroon.

Muziek

Muziek maken en samen zingen is goed voor de gezondheid. Muziek maken is een van mijn passies. Mijn muzikale activiteiten vind je onder in mijn andere bedrijf kindergitaar.com

Stress

Stress is ook weer een risicofactor voor het ontwikkelen van kanker. Verlies van een kind, chronische ziektes of geldgebrek. Een verkeerde partnerkeuze. Noem het maar op. Het leven zit vol met hindernissen.

Verwijzen

Bij vermoeden van kanker verwijs ik overigens altijd door naar een arts. En ik zeg niet dat alle kankers te voorkomen of genezen zijn. Soms hoort het gewoon bij het pad wat iemand bewandeld. Dat is niet aan mij om daar iets van te vinden. Veel mensen zien de betekenis van het leven pas na de diagnose. Wie ben ik om te zeggen dat dat fout is.