Waarheid door 3 fases

De wereld om ons heen en in onszelf is erg in beweging. Dat merk ik ook zowel in mijn werk als in mijn prive leven. Dat er magie is snap ik goed, want de kennis die ik heb die ontbreekt in de reguliere geneeskunde.

Ik kom mensen tegen die angstig zijn voor alternatief genezers. Of mensen die stiekem wel geïnteresseerd zijn in wat ik doe maar geen of nog geen consult willen.

Arthur Schopenhauer

Deze Duitse filosoof die een studie geneeskunde verruilde voor filosofie, heeft de wereld verrijkt met een aantal mooie uitspraken. Een ervan is

'elke waarheid gaat door 3 fases'

Fase 1: Voor gek verklaard.

Fase 2: Hevig bestrijden.

Fase 3: Maar dat hebben we altijd al (zelf) gezegd.

In mijn prive leven ben ik sinds de geboorte van mijn zoon verstrikt geraakt in dossiers van reguliere hulpverleners. Fase 1 heb ik net afgerond. Ik heb net een brief gekregen waarin staat dat ik het wel meevalt en dat ik toch best een goede moeder kan zijn. Alsof ik dat zelf niet wist als lactivist.

Fase 2 is vollop bezig. Mensen zijn jaloers en angstig voor mensen die buiten de gebaande wegen gaan. Nare mensen hebben mijn zoon tegen mij opgezet en mijn ex en ik uit elkaar gedreven. Ze zijn heel angstig dat ik mijn eigen kind ga knuffelen. Hechting is een fobie geworden in plaats van iets gezonds.

Fase 3 komt hoop ik spoedig en laat al zijn eerste voortekenen zien.

Gelukkig heb ik mijn zoon heel lang borstvoeding gegeven en aan dragen en samen slapen gedaan. Hij is goed gehecht en vrolijk en daardoor ook geliefd bij veel mensen. Dus ik kan redelijk gerust slapen s' nachts zonder zijn nabijheid. Maar fijn vind ik het allerminst. Maar ik snap het ook wel want ik heb op de bres gestaan voor gezonde voeding en lang borstvoeding geven. Lang borstvoeding geven geeft een betere rijping van de hersenen dus makkelijk lerende kinderen. Maar we wonen in een land dat kunstvoeding exporteert. En kunstvoeding is de norm, niet warm en gezond bij mama aan de borst hangen. Vooral moeders die goed gehecht zijn aan hun kind en voor de belangen van hun kind opkomen wekken wel eens angststoornissen op. Daar zijn dan weer instituten voor die hulpverleners leren dat kindermishandeling vooral voorkomt door lactivisten. Want moeders die echt gehecht zijn aan hun kind worden sneller boos als hun kind niet voldoende aandacht krijgt bij gastouders en leraren. Want lactivisten vinden het normaal dat kinderen op nummer 1 staan. Daar is hun fysiologie nog meer op ingesteld.

Als bioloog snap ik dat! Olifanten snappen dat ook.

Helaas heb ik zelf geen borstvoeding kunnen krijgen. Net als veel andere Nederlanders. Maar mede dankzij mijn achtergrond als bioloog en kennis van natuurgeneeskunde waaronder jarenlang massagetherapie, orthomoleculaire geneeskunde weet ik hoe belangrijk het is om de basis te krijgen om goed te functioneren in deze maatschappij, en dat gun ik mijn eigen kind en mijn klanten ook graag. Leven is vallen en opstaan. Vooral als je goed voor je kind wil opkomen in een omgeving met mensen die vooroordelen of angsten hebben voor alternatief genezers en niet altijd tijd hebben voor een praatje of veels te kort door de bocht gaan in hun oordeel. Gelukkig ben ik een grote doorzetter (net als mijn moeder!) en kan ik leuk schrijven en heb ik deze website om mensen uit te nodigen om van deze angststoornis te genezen. I invite you!

Ondertussen ben ik vooral mijzelf en wil ik dat ook graag zo houden. Dus mijn creativiteit komt uit de kast en ik maak van de nood een deugd. Ik vrees dat ik nooit een brave vrouw zal worden die precies zegt wat de meerderheid van de maatschappij nu gewend is, maar dat is niet erg. Want die maatschappij is zelf ook in beweging en ik surf graag mee op de toppen van de golven. En dat is bevrijding. Wees geen vee, wees mens.

Fase 4

Eigenlijk wilde ik verder treden in de voetsporen van Arthur Schopenhauer. Fase vier moet dan worden: laten we samen werken. Want ik en collega's met mij, wij zijn pioniers en hebben jarenlange ervaring in het vakgebied. En laten we elkaar respecteren zoals we zijn. Naar elkaar gaan luisteren en samenwerken. Maar ik snap nu steeds beter waarom de obstakels daarvoor wel erg hoog zijn.

Adviseur

Ik kom ook veel mensen tegen die in een organisatie werken die kennis nodig heeft die ik al jaren in huis heb. Dan kunnen we kijken of ik als adviseur je bij kan staan. Want dat is wel zo fair.

Dus vind je het wel heel interessant maar past je hulpvraag (nog) niet direct in een consult?

Neem contact met me op.

Bedreiging

Aanvulling 1 juni 2018

Genoemde fase 2, gezien vanuit de mensen die nog in de verwarring over de waarheid zitten, voelen zich bedreigt.

Als ik onder de kop "bedreiging" kijk op wikipedia dan krijg ik:

"Dit heeft tevens te maken met het verschil in perceptie tussen de objectieve ernst van de bedreiging en de subjectieve beleving van het slachtoffer. Sommige mensen voelen zich al snel bedreigd terwijl van een serieuze (strafbare) bedreiging nog geen sprake is, anderen worden niet warm of koud van de meest gruwelijke bedreigingen."

Oftewel dat het een beleving is en dat die heel subjectief is. Ik denk dat de context ook heel erg meespeelt zelf. En eerdere ervaringen van het 'slachtoffer'. Mensen met een trauma zullen zich eerder bedreigd voelen bijvoorbeeld. Een herbeleving kan een oud trauma triggeren.

Dan nog een stukje:

"Aanleiding voor het onderzoek was de kennelijke toename van het aantal bedreigingen aan het adres van politici, bestuurders en andere bekende Nederlanders. Bovenkerk richtte zich echter met name op de bedreigingen van wat hij noemt de 'bewakers van de rechtsstaat' waarmee hij doelt op politici, bestuurders, politie, advocatuur, rechters en officieren van justitie. Eén van de conclusies is dat deze beroepsgroepen zowel vroeger als nu aan bedreigingen hebben blootgestaan."

Ik leidt hier uit af dat het allemaal beroepen zijn die de klassejustitie in ere willen behouden. Mijn gedachte als therapeut is hierover anders dan die mensen die doen alsof ze de rechtsstaat willen bewaken.